2

Proef met zonnepanelen in Etten-Leur van start

20211216 Proef met zonnepanelen in Etten Leur van start 550x440

 

De HuurdersBelangenVereniging Etten-Leur (HBV) gaat voor een zonnige toekomst! En dat laten ze zien. De huurdersorganisatie in Etten-Leur liet afgelopen week zonnepanelen op vijf huurwoningen plaatsen. Jan van Iersel van de HuurdersBelangenVereniging: “Het is een proef om ervaring op te doen. Want, we zijn van plan om in 2022 ons zonnepanelenproject voor huurders in Etten-Leur te lanceren.”

Op deze manier wil de HuurdersBelangenVereniging de woonlasten voor een aanzienlijk aantal huurders van Alwel verlagen. Jan van Iersel: “Bij elk huis liggen nu zes zonnepanelen op het dak. Die moeten zorgen voor een besparing van de energiekosten. Het is ook een mooie manier om te laten zien dat we duurzaamheid belangrijk vinden. Besparen in je portemonnee én van het milieu. Prachtig toch?”

Bij Martien van Ham en zijn vrouw Margant Gijssen zijn de zonnepanelen net op het dak gelegd: “Wij vinden het belangrijk om op een verantwoorde, natuurgerichte wijze om te gaan met milieu en duurzaamheid. Mijn vrouw en ik zochten al enige tijd naar manieren om deel te nemen aan meer lokale projecten op dit gebied. Toen we hoorden dat we mee konden doen aan dit proefproject, gaf ons dat echt een wauw-gevoel.”

“We merken nu al dat huurders enthousiast zijn”, gaat Jan verder. “Aanmelden kan nu nog niet. We vragen de huurders om nog even geduld te hebben. Via een speciale website kun je straks kijken of jouw woning mee kan doen. Die website gaan we binnenkort maken. Als die klaar is, communiceren we dat via de krant, sociale media en website van de HBV en die van Alwel. Wacht dus nog even rustig af.”

De HBV betaalt het zonnepanelenproject van het fusiebudget. Jan: “Huurders die meedoen betalen een klein bedrag voor het onderhoud, de verzekering en de vervanging op termijn van de zonnepanelen.”

Volg ons op:


 Doorzoek onze website: