2

Eenmalige huurverlaging 2023

20230608 Eenmalige huurverlaging 2023

Er is een nieuwe wet ingevoerd. Daardoor krijgen sommige huurders in 2023 een eenmalige huurverlaging. Niet iedereen heeft recht op deze huurverlaging. Huurders met een laag huishoudinkomen (in 2021) en een kale huurprijs hoger dan €575,03 komen in aanmerking voor een huurverlaging in plaats van een huurverhoging. 

Had je in 2021 een laag inkomen, dan hoef je niets te doen en heb je inmiddels van Alwel al bericht gehad dat je per 1 juli 2023 huurverlaging krijgt.

Heb je pas sinds 2022 of 2023 een laag inkomen?

Door de daling van je inkomen, bijvoorbeeld vanwege recent baanverlies, pensionering, of vertrek van een partner of kind, kan het zijn dat je toch in de inkomenscategorie voor huurverlaging bent beland. In dat geval kun je zelf de huurverlaging aanvragen. Als je dan aan alle voorwaarden voldoet, dan ontvang je een huurverlagingsvoorstel.

Je hebt recht op huurverlaging zodra je kunt aantonen dat je huishouden al minstens zes maanden een laag inkomen heeft. Je kan dan zelf de aanvraag doen. Dat kan tot en met 30 december 2024.

Let op!  Je krijgt huurverlaging niet met terugwerkende kracht,  dus elke maand dat je langer wacht met aanvragen loop je geld mis.

Denk je dat je in aanmerking komt? Wil je huurverlaging aanvragen?

https://www.alwel.nl/aanvragen-huurverlaging-2023

Meer informatie lezen, kijk dan hier:

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/woning-huren/vraag-en-antwoord/kom-ik-in-aanmerking-voor-de-huurverlaging-in-2023-voor-lage-inkomens

Volg ons op:


 Doorzoek onze website: