2

Proefproject HBV verloopt succesvol: al meer dan helft van energiedisplays geïnstalleerd.

Begin dit jaar startte HuurdersBelangenVereniging Etten-Leur (HBV) met een nieuw proefproject: de pilot Energiedisplays. Zo’n display laat het actuele verbruik zien van gas en stroom. En dat helpt om je bewust te laten kijken naar je energieverbruik.

100 geselecteerde huurders komen in aanmerking voor een energiedisplay

De huurders mogen het energiedisplay een jaar lang gebruiken. Daarna zullen de voordelen van het gebruik van het energiedisplay zichtbaar zijn. Afhankelijk van het resultaat en de financiën, bekijkt de HBV of de 100 displays later uitgebreid worden.

Image
Image
Image

Een aantal energiedisplays is al bij huurders geïnstalleerd

DuurSaam Etten-Leur installeerde de allereerste bij Eva. “Dat verliep heel soepel. Een energiecoach kwam langs, heeft hem geïnstalleerd en alles duidelijk uitgelegd. Ook liet hij een informatiefolder achter die ik nog eens kan inzien. Echt super!”, vertelt Eva.

Eva deed ook mee aan het HBV voor Zon project. De zonnepanelen zijn zo goed bevallen, dat ze ook graag met de pilot Energiedisplays meedeed. Eva: “Ik woon alleen en moet daarom ook alles alleen betalen. Iedere euro die je kunt besparen, is er toch één. Het display helpt je veel bewuster te zijn van jouw energieverbruik en dat bespaart geld.”

Stilstaan bij je woongedrag

Wat is het effect van de verwarming lager zetten? Op het energiedisplay kun je direct zien wat dit doet voor je verbruik. “Vroeger zette ik de verwarming standaard de hele dag op 22 graden. Ik heb nu gezien dat dit helemaal niet nodig is. Je past jezelf gemakkelijker aan, doordat het energiedisplay dit zo inzichtelijk maakt” zegt Eva.

Een mooie samenwerking

De HBV doet dit proefproject met Alwel, DuurSaam Etten-Leur en de gemeente. Ook twee huurders werkten actief mee aan de voorbereiding. Zij zijn ook betrokken bij de verdere uitvoering.

Volg ons op:


 Doorzoek onze website: